COUNTDOWN TO CHRISTMAS - 14. DECEMBER // BRUNKAGER

December 14th-10 days back




Har får I opskriften på de lækkerste og sprøde brunkager! Det er min ynglings julesmåkage og selvfølelig skulle jeg lave dem her til jul! Med denne opskrift laver du ca. 225 brunkager.

 Do you have the recipe for the delicious and crispy browns! It's my favorite Christmas party and of course I would make them here for Christmas! With this recipe you make approx. 225 brunkager.

INGREDIENSER:

  • 250 gram smør i mindre stykker
  • 125 gram lys sirup
  • i250 gram sukker 
  • 50 gram brun farin
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk nellike
  •  1 tsk hjortetaksalt
  • 1 tsk ingefær
  • 1¾ tsk potaske
  • 100 g hakkede, smuttede mandler
  • 1 spsk vand (lillefingervarmt)
  • 500 g hvedemel (ca. 8½ dl)

Sådan gør du:

Kom smør, sirup, brun farin og sukker i t gryde. Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring - det må ikke koge. Kom den søde smørblanding i en skål og tilsæt kryderringer (undtagen potaske) og mandler. Rør til blandingen er halvkold (ca. 28°). Opløs potasken i vandet og rør det i den krydrede, søde smørblanding sammen med melet - lidt efter lidt. Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil brunkagedejen tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn. Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på plader med bagepapir. Bag brunkagerne øverst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist. Bag dem i ca. 7 min. ved 175°.

INGREDIENTS:

  • 250 grams of butter in smaller pieces
  •     125 grams of light syrup
  •     i250 grams of sugar
  •     50 grams of brown sugar
  •     1 tablespoon stashed cinnamon
  •     1 teaspoon celeriac
  •      1 teaspoon deer tax salt
  •     1 teaspoon of ginger
  •     1¾ teaspoons potash
  •     100 g chopped sliced ​​almonds
  •     1 tablespoon of water
  •     500 g wheat flour (about 8½ dl)

Here's how you do it:

Bring butter, syrup, brown sugar and sugar in a saucepan. Let it melt by steady heat and stirring - do not boil. Bring the sweet butter mixture into a bowl and add spices (except potash) and almonds. Stir until the mixture is semi-cold (about 28 °). Dissolve the potash in the water and stir in the spicy sweet butter mixture with the flour - gradually. Divide the dough into 3 portions and roll them to rolls (about 4½ cm in diameter). Put the brownie dough covered in the refrigerator for at least 1 day. Cut the rolls into very thin cakes and put them on plates of baking paper. Bake the brunkagerne at the top of the oven. Let them cool off. Bag them for 7 min. at 175 °

Kommentarer

Populære opslag